På gång

Årsmöte 2019 i Åsens by 2-4 augusti

Vi samlas vid Åsens by för lite fredagsmys på kvällen för de som vill komma redan på fredagen, vilket vi hoppas är de flesta. Ta med egen förtäring och dryck. Grillmöjligheter kommer att finnas och kök finns i husen för de som inte vill grilla.

Efter registrering och fika på lördag får vi ett föredrag av Per Abrahamsson med möjlighet till frågor och diskussion om avel och lite annat.

Lunch med Sjöarps varmrökta lax och sedan en föreläsning av Gunnar Danielsson som arbetar med Olssons frö om vallodling och lämpliga grödor för får. Eftermiddagsfika och därefter en rundvandring på Åsens by där vi får veta lite om deras verksamhet och djur. Vi samlas sedan igen till årsmötet.

Till årsmötesmiddag serveras vi lammfärsbiffar med potatisgratäng och sallad. Alkoholfri dryck ingår, men vill du ha något med procent i kommer det finnas möjligheter att köpa det på plats. Vi umgås och har kul resten av kvällen.

Då vi ätit frukost på söndagen och har städat våra rum och även gemensamma utrymmen eftersom vi har hyrt hela husen så åker vi en liten bit c:a 7 km till vår föreningsmedlem Per Mowitz och tittar på hans besättning av Gutefår, umgås och avslutar vår träff med fältlunch bestående av baguette eller liknande. Årsmöteshelgen avslutas senast klockan 14 på söndagen.

Sista anmälningsdag fredag den 5 juli och anmälningsblankett hittar du HÄR.

Varmt välkomna!

 


 

Åsens by

I år välkomnar vi er till en genuin och levande 1800-talsmiljö på Åsens by i norra Småland där vi har hyrt hela anläggningen. Det finns begränsat antal bäddar i byn så det är först till kvarn. Om ni kan ha husvagn eller husbil finns möjligheter att kostnadsfritt ställa upp dem i anslutning till byn, dock utan elanslutning. Kopplade hundar är välkomna i hela byn såväl ute som inne. 

Priser/dygn

400:-/bädd som finns att boka i husen nedan. Har husen flera rum är badrummet gemensamt:

Prästgården: 4 rum med vardera 2 bäddar 

Lillstugan: 2 rum med 4 bäddar vardera

Brygghuset: 2 rum med 2 bäddar vardera

Undantaget: 2 bäddar 

Tillval:

Sänglinne & handdukar 90:-/bädd

Städning av rum vid avresa 400:-

Frukost 70:-/pers/dag

Bokningar görs till Anna-Karin Gustavsson,företrädesvis på mail (se nedan), men föredrar du telefon så fungerar det också. Först till kvarn gäller. Det finns även möjlighet att bo på Bauergården som ligger 15 min bilfärd från Åsens by för den som föredrar lite högre standard. Rum finns reserverade för föreningens räkning till 15/4 men du bokar själv (www.bauergarden.se, 036-54 006 el 076-808 24 24). Ange att du ska delta på Föreningen Gutefårets årsmöte.

För dem som vill träffas vi på fredagskvällen och grillar medhavd mat. Lördagen tillbringar vi i byn och underhålls med föreläsningar, guidning på Åsens by och årsmöte. På söndagen blir det gårdsbesök hos en närboende föreningsmedlem för att se och höra om hans gutefår. Avslutning beräknad till kl. 14.00.

Vid frågor kontakta – årsmöteskommitén (säkrast via mail):

Anna-Karin Gustavsson, anna-karin.gustavsson@gutefar.se, tfn 076-801 30 64

Markus Kuster, markus.kuster@gutefar.se, tfn 070-664 17 75

VÄLKOMNA!