På gång

Torkan

Den här sommaren och dess torka har slagit hårt för nästan alla i hela landet. Hösten har hjälpt upp men en del har ännu inte fått tag på vinterfoder. Vi i Föreningen Gutefåret vill om möjligt hjälpa våra medlemmar och därför har vi utsett en kontaktperson du kan ringa. Du kan också mejla oss om du hellre vill det.

Är det så att du står inför risken att behöva slakta ut dina gutefår så ser vi gärna att du kontaktar oss, gärna så tidigt som möjligt, för att vi ska kunna undersöka möjligheter att hjälpa till med att söka foder eller att omplacera dina djur. Omvänt är vi även tacksamma om du som har foder att sälja meddelar oss det, eller om du skulle ha möjlighet att övervintra några extra får åt någon annan. I denna situation måste vi samarbeta för att hjälpa varandra och våra gutefår!

Hälsningar

Styrelsen för Föreningen Gutefåret

 

Kontaktperson Föreningen Gutefåret: Tine Olsen 070-279 19 29

Mejla föreningen på: info@gutefar.se eller till någon i styrelsen

På Facebook finns flera grupper, som till exempel ”Foderhjälpen 2018” där man kan få hjälp att hitta foder åt sina djur.

På LRF:s hemsida kan du hitta en del råd och tips om vad man kan göra och även länkar till andra sidor. LRF har även bondekompisar och en omsorgsgrupp som man kan kontakta om man behöver stöd.