Avelsrådgivning

 
Föreningen inför nu begreppet Avelsrådgivning som ett sammanfattande erbjudande till föreningens alla medlemmar. Avelsrådgivningen består av tre olika aktiviteter som sker genom besättningsbesök.

 

1.    Avelsrådgivning med baggbesiktning.
Baggbesiktningen i sig är en viktig del i avelsarbetet, men vi vill gärna även få möjlighet att diskutera andra viktiga avelsaspekter vid detta besök.

2.    Genbanksuppföljning
Föreningen vill gärna knyta lite närmare kontakter med genbanksbesättningarna. Dessa är basen för föreningens bevarandearbete. Vid detta besök följer vi upp genbanksavtalet och samtalar om aktuella frågeställningar. Genbanksbesättningar är välkomna att boka in ett besök.

3.    Allmän avelsrådgivning
Denna riktar sig i första hand till personer som tänker köpa gutefår eller nyss köpt en besättning. Vid detta besök går vi igenom det som är viktigt att tänka när man bygger upp en livskraftig gutefårsbesättning.

Besättningsbesöken är gratis och bekostas av föreningen som får stöd från Jordbruksverket för arbete med bevarande av lantraser. Välkomna att höra av er och boka tid på  mailadressen: avelsrad@gutefar.se eller ring Leif Bosson på tel 073-067 06 37.  

 


 

Avelsrådgivning erbjuds alla enligt beskrivning ovan. Verksamheten genomförs med stöd från Jordbruksverket i projektet "Information och rådgivning gutefår”.


 

Om du registrerat e-post och har satt en ledtråd för ditt lösenord kan du få ledtråden per e-post. Saknar du e-post, kontakta info@gutefar.se för hjälp.

Ditt medlemsnummer:

(Står på baksidan av Tidningen Gutefåret)